top of page
Schoorsteenveger met kachelpijphoed op het dak

WIJ VEGEN EN HERSTELLEN UW SCHOORSTEEN IN ANTWERPEN

HET BELANG VAN SCHOORSTEENVEGEN

Tijdens het stoken blijven er hier en daar altijd kleine, onverbrande deeltjes achter. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van de schouw waardoor een ongewenste teerlaag, vaak ook creosoot genoemd, tot stand komt. Het gevolg? Een verhoogd risico op schoorsteenbrand. Ook andere factoren kunnen de vrije doorgang van de schoorsteen in het gedrang brengen. Denk hierbij maar aan puin, dat door toedoen van een hevige storm of door bouwwerken in de schoorsteen terechtgekomen is. Daarnaast is de schouw voor vogels de ideale plaats om een nest te bouwen. Ook dat kan leiden tot een gelimiteerde doorgang van de rookgassen met alle mogelijke gevolgen van dien.


Om het risico op een schoorsteenbrand te elimineren, is het aangewezen om een professionele schoorsteenveger in te schakelen. En daarvoor zit u goed bij Rico Service in Brasschaat. Wij komen uw schoorsteen jaarlijks reinigen zodat u constant zeker bent van een vrije doorgang van de rookgassen. Wanneer onze schouwveger bij u langskomt, zal er ook steeds een controle van uw gastoestel uitgevoerd worden. Bent u eigenaar van een hout- of kolenkachel die vrij intensief gebruikt wordt? In dat geval raden wij u aan om ons twee maal per jaar te contacteren voor een grondige schoonmaakbeurt van uw schouw.

Schoorsteenbrand

ONZE WERKWIJZE

Zodra u ons contacteert voor het vegen of herstellen voor uw schoorsteen doen wij er alles aan uw werkzaamheden zo snel mogelijk in onze planning op te nemen. Wij komen in heel de provincie Antwerpen tot bij u voor een grondige en veilige reiniging van uw schoorsteen. Achteraf leveren wij steeds een attest af.

Een schoorsteenveger reinigt de schoorsteen op het dak van een huis

OP ZOEK NAAR EEN PROFESSIONELE SCHOORSTEENVEGER IN OF ROND BRASSCHAAT? 

Bel Rico Service!

bottom of page